0316 - 22 41 59

info@gcdidam.nl
"Praatjuf" Praktijk voor Logopedie

 

Maaike Hendriks

Panhuis 52

6941 BZ  Didam

 

Eerste etage, kamernummer 1.04

 

Tel: 0316  -  225612

E-mail: info@praatjuf.nl

 

 

,

  

Openingstijden: ma t/m zat 8.00 - 17.00 uur

U vindt de praktijk op de 1e etage (wachtkamer 1)

 

 

 

 

Introductie

Maaike Hendriks is al meer dan 15 jaar logopediste. Sinds 2000 is zij met haar praktijk gevestigd in het Gezondheidscentrum van Didam. Naast de praktijk in Didam heeft zij meerdere praktijken o.a. in Bemmel, Huissen en Angeren.

 

Wat doet een logopedist?

Een logopedist verleent hulp bij stoornissen op het gebied van stem, spraak, taal en gehoor. Deze hulp kan bestaan uit het afnemen van een onderzoek, behandelen van de stoornis, maar ook het geven van voorlichting en begeleiden aan ouders, verzorgers, verwijzers en leerkrachten.

 

Hoe herkent u spraak-, taal-, en stemproblemen?
Enkele voorbeelden:

"Mijn dochter spreekt nog in korte zinnen"

"Ik zing in een koor en ben al maanden hees"

"Na het herseninfarct lijkt het alsof mijn moeder niet meer de juiste woorden kan vinden"

"Hoe kan ik het duimen afleren?"

"Gaat stotteren vanzelf over?"

"Mijn zoon heeft knobbeltjes op zijn stembanden"

 

Wat doet een logopedist nog meer?

Onze logopedisten helpen ook mensen die lijden aan de ziekte van Parkinson om beter te functioneren alsmede baby's die moeite hebben met slikken (pre-logopedie).

 

 

Maaike Hendriks

 

Ik ben de praktijkhouder en (pre-) logopediste bij "Praatjuf". Inmiddels ben ik 14 jaar als logopedist werkzaam. Sinds januari 2000 heb ik mijn logopediepraktijk in het Multidisciplinaire Gezondheidscentrum van Didam.

In het gezondheidscentrum werk ik met veel disciplines samen teneinde de zorg te verbeteren.

Als all-round logopedist zie ik een veelzijdigheid aan logopedische klachten. In 2008 heb ik mij bijgeschoold tot pre-verbaal logopedist. Naast het werken met kinderen ben ik meer geÔnteresseerd geraakt in het werken met volwassenen. Sinds een paar jaar zie ik regelmatig cliŽnten met verworven neurologische stoornissen, in eerste instantie vooral ten gevolge van een CVA. In 2009 heb ik mij verder verdiept in de neurologie door een bijscholing tot ParkinsonNet-therapeut.

 

Mijn e-mailadres is: maaikehendriks@praatjuf.nl

 

 

Nienke Bijzitter

 

Hallo, mijn naam is Nienke Bijzitter. Sinds juli 2015 mag ik mij officieel logopediste noemen! Tijdens de opleiding heb ik veel geleerd over alle onderdelen van het vak. Met stages en verdiepingen heb ik mij onder andere gespecialiseerd op het gebied van kinderen. Vanaf eind augustus werk ik bij de Praatjuf in Didam op dinsdag t/m vrijdag. Hier heb ik gemerkt dat ik het erg leuk vind om met alle doelgroepen te werken, zowel jong als oud! Ik heb ontzettend veel plezier in mijn werk en vind het fijn om te zien hoe cliŽnten groeien. Het is voor mij belangrijk dat cliŽnten zich op hun gemak voelen tijdens de behandeling en zo hun doelen kunnen bereiken.

 

Mijn emailadres is nienkebijzitter@praatjuf.nl

 

 

Lisan Verhoeven

  

Hallo, mijn naam is Lisan Verhoeven en ik ben logopediste bij Praatjuf in Didam. Ik werk hier op de maandag, donderdag, vrijdagmiddag en zaterdag. Ik heb mijn studie mogen volgen op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Ik wist dat ik als logopediste wilde gaan werken door de kriebels en nieuwsgierigheid die bij mij naar boven kwamen toen ik voor het eerst een logopedische behandeling mocht zien. Tijdens de opleiding heb ik, met veel plezier, stage gelopen in logopedische praktijken. Daar heb ik veel geleerd over het werken met kinderen. Daarnaast heb ik een minor gevolgd die gericht was op de stem. Ik vind het belangrijk dat cliŽnten zich op hun gemak voelen tijdens de behandeling en met plezier naar logopedie gaan. Op die manier bereiken we samen, op een prettige manier, de opgestelde doelen.

 

Mijn emailadres is lisanverhoeven@praatjuf.nl

 


 

 

 

Klik hier voor onze informatiefolder "Logopedie voor alle leeftijden"

 

 

Ga voor verdere informatie naar www.praatjuf.nl

,