0316 - 22 41 59

info@gcdidam.nl
Individuele begeleiding naar een gezond gewicht

 

 

Met intensieve hulp van een coach en diŽtist wordt u gedurende een periode van 36 weken begeleid               in het geleidelijk veranderen van uw leefstijl en worden de oorzaken van uw eetgedrag aangepakt.
Het Equili Gezond Gewicht Programma wordt volledig afgestemd op uw individuele behoefte en voorziet naast voeding- en dieetadvies, in persoonlijke coaching, een individueel leerprogramma, oefeningen, een beweegmonitor en -plan, begeleiding in de praktijk en nazorg.
 
Stoppen met lijnen, beginnen met etenÖ
Nicole van den Boom (diŽtist) helpt u heel geleidelijk uw eetpatroon om te buigen naar regelmatig en gezond eten. Geen streng dieet, maar het leren van bewust keuzes te maken, waarbij het genieten van eten centraal staat.
Vanzelfsprekend wordt er ook aandacht besteed aan het vergroten van de kennis over voeding en een gezonde leefstijl. Daarbij komen ook praktische zaken aan de orde, zoals het samenstellen van het menu, gezond en bewust boodschappen doen en verantwoord koken.
Hebt u een specifieke aandoening, dan kan de diŽtist hier in samenspraak met uw huisarts of specialist rekening mee houden, indien nodig.
 
Bewegen of sporten?
Intensief sporten is prima, maar hoe lang houdt u dat vol? Samen met de coach wordt gekeken hoe u in uw dagelijkse ritme meer kunt gaan bewegen.
Het gaat om een manier van bewegen die u leuk vindt en die u gemakkelijk op lange termijn vol houdt. Bijvoorbeeld op de fiets boodschappen doen, in de tuin werken, wandelen of met de kinderen voetballen. Om inzicht in uw beweegritme te krijgen, draagt u gedurende het traject een beweegmonitor, die gekoppeld wordt aan uw PC. Hebt u lichamelijke beperkingen, dan kan er een fysiotherapeut ingeschakeld worden die u adviseert.
 
Duurzaam afvallen door gedragsverandering
U wilt blijvend afvallen zonder het jojo-effect en niet meer 24 uur per dag met eten bezig zijn. Heel belangrijk is dan dat de oorzaken van uw eetgedrag worden aangepakt. Samen met Simone de Haas(leefstijlcoach) pakt u o.a. verborgen en belemmerende patronen, verdriet, frustraties, het onvoldoende voor uzelf opkomen, een negatief zelfbeeld en stress aan.
Ook leert u grenzen te stellen, u te ontspannen en om te gaan met druk, kritiek, conflicten en tegenslag. U zult beter met invloeden vanuit uw directe omgeving om kunnen gaan.
De balans tussen werk/privť/zelf en uw persoonlijke effectiviteit zullen verbeteren.
De nadruk ligt op het versterken van uw motivatie en uw zelfinzicht om van daaruit zelf verantwoordelijkheid te nemen voor ander gedrag.
Een positiever zelfbeeld, meer levensgeluk en een zich goed voelen zullen ervoor zorgen dat u anders gaat eten en bewegen.
 
Na het trajectÖ
Een leefstijlverandering voor de rest van uw leven, dat is wat we samen met u gaan bereiken in 9 maanden. Het zal niet altijd gemakkelijk zijn, maar wij verlenen ook na afloop van het traject nazorg, zodat u zich altijd gesteund voelt.
 
Hoe nu verder?
Bent u er klaar voor? De eerste stap is een afspraak maken met de diŽtist (Nicole van den Boom) of de coach (Simone de Haas) voor een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek krijgt u informatie over ons programma en onze werkwijze. Er wordt ook ingezoomd op uw persoonlijke situatie en gekeken of we u, en hoe we u kunnen helpen. Uw vragen worden beantwoord en we informeren u over de kosten en eventuele vergoedingen. Belangrijk is, dat u een klik ervaart bij de hulpverleners, zij worden tenslotte uw vertrouwenspersonen. Daarna beslist u hoe u verder wilt.

 

Hoe kunt u ons bereiken?
Equili Gezond Gewicht Programma
p/a Gezondheidscentrum Didam
Panhuis 52
6941 BZ Didam
Simone de Haas (coach) 06 17 72 96 27
Nicole van den Boom (diŽtist) 06 51 20 60 41
 
Email   info@equili.nl
Website  www.equili.nl