Start dropdown content
sluiten

Afspraak maken

Er is geen verwijzing meer nodig voor Oefentherapie Cesar. U kunt zelf een afspraak maken voor een screening. Dat houdt in dat u gedurende 10 minuten wordt gevraagd naar samenhangende factoren rondom uw klachtenpatroon. Verder wordt gekeken of uw klachten, middels de specialisaties binnen onze praktijk, behandeld kunnen worden. Daarop kunnen een intake en onderzoek volgen. Geeft u alstublieft van tevoren aan dat u zonder verwijzing komt omdat hiervoor een andere procedure geldt.

U kunt ons telefonisch bereiken van 09:00-17:00 uur via telefoonnummer 0316 – 224734

Einde dropdown content, druk om terug te keren naar de buttonrij

Therapie van Nieuwamerongen

Deze is gevestigd in het Gezondheidscentrum te Didam en Bent Sports te Zevenaar. Daarnaast verzorgen wij op diverse basisscholen Cesartherapie voor kinderen.

Therapie van Nieuwamerongen is een praktijk voor Oefentherapie Cesar die dynamisch en vooruitstrevend is en houdt zich mede om deze reden, bezig met het blijven ontwikkelen van hoogstaande zorg zodat wij u de beste behandelmethode kunnen aanbieden

Wij vinden het belangrijk dat u zich bij ons op uw gemak voelt. Wij zullen er daarom ook alles aan doen om de therapietijd zo aangenaam mogelijk te laten verlopen.

Meer informatie

 • Er is geen verwijzing meer nodig voor Oefentherapie Cesar! U kunt zelf een afspraak maken voor een screening. Dat houdt in dat u gedurende 10 minuten wordt gevraagd naar samenhangende factoren rondom uw klachtenpatroon. Verder wordt gekeken of uw klachten, middels de specialisaties binnen onze praktijk, behandeld kunnen worden. Daarop kunnen een intake en onderzoek volgen. Geeft u alstublieft van tevoren aan dat u zonder verwijzing komt omdat hiervoor een andere procedure geldt.

 • • Zwanger & fit

  • Babymasssage

  • Hernia & rugklachten

  • Kind & motoriek

  • Nek-, schouder- & hoofdpijnklachten

  • Reuma & fibromyalgie

  • Sportblessures & preventie

  • Bedrijven & werkplek

  • Evenwichtstraining & valpreventie

  • Hyperventilatie & houdingsproblemen

  • Houding

  • Psychomotorische therapie (PMT)

  Wij vinden het belangrijk dat u zich bij ons op uw gemak voelt. Wij zullen er daarom ook alles aan doen om de therapietijd zo aangenaam mogelijk te laten verlopen.

 • Wie is onze PMT-er?

  Binnen therapie van nieuwamerongen is Lynn den Balvert de Psychomotorisch therapeut (PMT-er). Sinds februari 2016 is zij afgestudeerd en sinds september 2018 werkzaam voor therapie van nieuwamerongen. De samenwerking met Lynn was voor therapie van nieuwamerongen een lang gekoesterde wens. Omdat we van mening zijn dat zorg rondom een kind zuiver moet worden afgestemd waarbij lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. De samenwerking tussen de kinderoefentherapeut (motoriek en prikkelverwerking) en PMT-er (motoriek en gedrag) zien we als een aanwinst en noodzakelijk goed.
  Lynn is een bevlogen, lieve, enthousiaste PMT-er die zich kenmerkt als een ware vakvrouw. Naast haar werkzaamheden voor therapie van nieuwamerongen werkt zij als PMT-er ook voor Zozijn.

   

  Wat is PMT?

  Psychomotorische therapie is een methode binnen de lichaamsgerichte psychotherapie. Het richt zich op hoe de omgang is tussen jou en jouw omgeving. Er wordt gekeken naar jouw gedrag, gevoelens en gedachten versus jouw doelstelling / gewenste resultaat. De PMT biedt een veilige plek om gevoelens en gedachten te onderzoeken, nieuwe ervaringen op te doen en te experimenteren met ander gedrag.

  Door middel van lichamelijke activiteiten, oefeningen en opdrachten ben je samen met de therapeut bezig om te komen tot een gevoel van “ik kan het”, “ik mag er zijn”, “ik kan mijn grenzen aangeven”, “ik kan voor mezelf kiezen”, “ik kan mijn angst loslaten”, “ik kan mezelf zijn”. Het doel van de PMT is om bij jou de gewenste gedragsverandering te bewerkstelligen waardoor  jij de situaties aan kan welke voorheen voor problemen zorgden.

   

  WERKWIJZE

  Psychomotorische therapie is een methode binnen de lichaamsgerichte psychotherapie. De PMT-er begeleid kinderen, kinderen met een verstandelijke beperking, kinderen van (uiteengaande) gezinnen.

  Het richt zich op hoe de omgang is tussen jou en jouw omgeving. Er wordt gekeken naar jouw gedrag, gevoelens en gedachten versus jouw doelstelling / gewenste resultaat. De therapeut biedt een veilige plek om gevoelens en gedachten te onderzoeken, nieuwe ervaringen op te doen en te experimenteren met ander gedrag.

  Door middel van lichamelijke activiteiten, oefeningen en opdrachten ben je samen met de therapeut bezig om te komen tot een gevoel van “ik kan het”, “ik mag er zijn”, “ik kan mijn grenzen aangeven”, “ik kan voor mezelf kiezen”, “ik kan mijn angst loslaten”, “ik kan mezelf zijn”. Het doel van de PMT is om bij jou de gewenste gedragsverandering te bewerkstelligen waardoor jij de situaties aan kan welke voorheen voor problemen zorgden.

  Voor meer informatie bel ons via 0316-224734 of raadpleeg een medewerker van de praktijk. U vindt ons op de 1e verdieping in kamernummer 1.09. Klop gerust aan, wij informeren u graag!

Openingstijden

Medewerkers

Cathalijne van Nieuwamerongen
Cesar oefentherapeute
Lucas Lous
Cesar oefentherapeut
Lynn den Balvert
Psychomotorische therapie