0316 - 22 41 59

info@gcdidam.nl
Vaccinatiecentrum/ reizigersgeneeskunde

 

Panhuis 52

6941 BZ  Didam

 

Begane grond, kamernummer 0.04

 

Tel: 0316  - 228394

E-mail: vaccinatiecentrumdidam@hotmail.com 

,

 

Een door het ministerie van VWS erkend vaccinatiecentrum dat garant staat voor een adequate en up-to-date reizigersadvisering.

Wij leveren het complete vaccinatiepakket inclusief de gele koortsvaccinatie in eigen beheer aan iedere reiziger.
Voor een compleet en goed advies is het invullen van een aanmeldingsformulier noodzakelijk.
Dit formulier kunt u vinden op de website www.vaccinatiecentrum.com

Het vaccinatiecentrum Reizigersgeneeskunde is bereikbaar op werkdagen van 08:00 uur tot 17:00 uur en bevindt zich in de maatschappraktijk Negenborn/Seesing.

 

Hoe het allemaal begonÖ..

Eind jaren negentig startte dr. Seesing met het vaccineren van zijn reizende patiŽnten uit zijn huisartsenpraktijk. Zijn interesse voor dit vakgebied stamt uit de tijd dat hij als tropenarts werkzaam was in Oeganda in Afrika. Eťn van de vaccinaties die hij ook wilde geven was het gele koorts vaccin. Voor het geven van dit vaccin dient men zich als arts te certificeren door het volgen van o.a. een uitgebreide scholing. Hieruit volgde ook het lidmaatschap van het Landelijk CoŲrdinatiecentrum Reizigersadvisering (www.lcr.nl)  .Deze organisatie waarborgt de kwaliteitscriteria m.b.t. de advisering en immunisatie van reizigers door vaccinatiebureaus. Door het lidmaatschap van de LCR zijn ziektekostenverzekeraars bereid om de kosten van vaccinaties gedeeltelijk of geheel te vergoeden.

Inmiddels kwamen er ook verzoeken van reizigers die niet aan de huisartsenpraktijk verbonden waren. Normaliter melden reizigers voor vaccinaties zich aan bij de GGD (Gemeentelijke Gezondheidsdienst). Door de geografische ligging van GGD Doetinchem en GGD Arnhem kon het voor reizigers uit m.n. De Liemers : Didam/Zevenaar/ Duiven etc. aantrekkelijker zijn i.v.m. de afstand zich aan te melden in Didam. Hierdoor werd het (te) druk voor de reizigersarts/huisarts. Als gevolg van de toenemende werkdruk werd de formatie begin 2000 uitgebreid met een reizigersverpleegkundige. Ook de aanwezige doktersassistentes werden geschoold voor reizigersadvisering. Sedert 2005 verzorgt ons team ook vaccinatie en voorlichting op locatie aan groepen reizigers(werknemers/business reizen) door het gehele land(o.a. Alkmaar,Amersfoort,Heerenveen,Sneek etc.) Zo werd het vaccinatiecentrum Didam een professionele organisatie. Wellicht ťťn van de eerste in Nederland die naast de GGD ook verantwoordelijk was voor het in zijn volle omvang uitvoeren van adviezen en vaccinaties aan reizigers.

De huidige werkwijze
In 2005 is de website van het vaccinatiecentrum Didam in werking gesteld. Via de website: www.vaccinatiecentrum.com kunnen reizigers zich via een intake aanmelden. Met behulp van de intakegegevens wordt er door reizigersverpleegkundige en reizigersgeneeskundige een voorlichtingsplan en zo nodig een vaccinatie- en malariaschema opgesteld. De doktersassistente neemt telefonisch contact op met de reiziger en maakt een afspraak voor een bezoek bij de reizigersverpleegkundige/ reizigersgeneeskundige en of doktersassistente. Behalve het geven van de vaccinaties wordt er uitgebreid ingegaan op de reizigersvoorlichting.

 

Klik hier voor de folder "Vaccinatiecentrum Reizigersgeneeskunde"

 

 

Ga voor verdere informatie naar  www.vaccinatiecentrum.com